2007
Подреди по: ТОП РЕЙТИНГ | НАЙ–ГЛЕДАНИ | ТОП НОВИ
Сортирай: Дата · Заглавие · Рейтинг · Clicks
Епизод 1-10 Rome Season 2 / Рим Сезон 2 (2007)

Rome Season 2 / Рим Сезон 2 (2007)

Rome Season 2 / Рим Сезон 2 (2007)
IMDb: N/A
Драма, Екшън, Исторически

В Древен Рим състраданието се е възприемало като слабост, жестокостта – като добродетел, a най-значими са личната чест и лоялността към семейството. Древният Рим е бил и ще си остане една от най-интригуващите епохи в историята.

В продължение на над 1000 години Римската Република, а по-късно и Империя, е смятана за една от най-стабилните и непоклатими цивилизации. Това е така въпреки непрестанните преврати, реформи и диктатури, които в последствие са една от причините за разпада й на Западна и Източна Римски империи през 395 година след Христа.

Завладяващата комбинация от познаване на историческите детайли, разточителните декори и точната преценка на образите, въвлечени в историческия епос Рим, са едни от причините, поради които всеки запленен по тази епоха трябва да изгледа продукцията на HBO и BBC.

Първата част на сериала разкрива пред зрителите двете страни на монетата – хедонистичния и разгулен живот на патрицианските родове и обикновения, не толкова пищен и вълнуващ живот на плебеите. Цялата драматична ситуация се проследява през очите на легионер и центурион от небезизвестния 13-ти легион на Цезар. Човешките отношения се открояват на фона на царящите по онова време безмилостни убийства, сaдизъм, безцеремонни кръвосмешения и всички най-нисши форми на духовна и физическа разруха, които, странно за толкова развита цивилизация като Древен Рим, са виреели на воля.

Държава: 2007
Жанр: Драма
Епизод 1-12 The Dresden Files Season 1 / Случаите на Дрезден Сезон 1 (2007)

The Dresden Files Season 1 / Случаите на Дрезден Сезон 1 (2007)

The Dresden Files Season 1 / Случаите на Дрезден Сезон 1 (2007)
IMDb: N/A
Драма, Екшън, Криминален

Хари Дрезден е магьосник, който живее в модерен Чикаго и работи като частен дедектив. Случаите които разрешава обаче са всичко друго но не и обикновени, от борба със зли духове, през върколаци и вампири до неизбежните пререкания с представителите на Висшия Съвет(организация която следи обикновените хора да не разберат за свръхестественото). За разрешаване на случаите Хари винаги може да разчита на призрака Боб (средновековен могъщ магьосник прокълнат да бъде затворен в собствения си череп завинаги) и инспекторката Мърфи(красива полицейска инспекторка която Хари трябва да лъже за ставащото около тях).

Държава: 2007
Жанр: Драма
Епизод 1-6 The IT Crowd Season 2 / Компютърджии Сезон 2 (2007)

The IT Crowd Season 2 / Компютърджии Сезон 2 (2007)

The IT Crowd Season 2 / Компютърджии Сезон 2 (2007)
IMDb: N/A
Комедия

Действието в тази комедия се развива в офисите на компанията Рейнхолм Индъстрис - измислена британска корпорация в Централен Лондон. Филмът проследява щуротиите на трима колеги от IT отдела на фирмата, работещи в занемарен и разхвърлян сутерен, което е в пълен контраст с бляскавата модерна архитектура и впечатляващите гледки от Лондон от останалата част на сградата. Мос (Ричард Айоаде) и Рой (Крис О’Дауд) – двама от специалистите, са представени като социално непригодни чешити. Въпреки че всички разчитат на способностите им, те са презирани от повечето от колегите си. Рой например има веселия навик да не вдига телефона с надеждата, че все някога ще спре да звъни. Мос, от своя страна, е напълно неспособен да се справя с практически проблеми като например паяк, който лази по бюрото му. Джен (Катрин Паркинсън) – най-новият член на екипа, е напълно невежа в техническо отношение, въпреки че в CV-то си твърди, че е имала ”доста работа с компютри”. Но тъй като и шефът на компанията – Денъм (Кристофър Морис), е не по-сведущ технически, той взема за чиста монета блъфовете на Джен по време на интервюто и я назначава за шеф на отдела.

Държава: 2007
Жанр: Комедия
Епизод 1-22 CSI Miami Season 6 / От местопрестъплението Маями Сезон 6 (2007)

CSI Miami Season 6 / От местопрестъплението Маями Сезон 6 (2007)

CSI Miami Season 6 / От местопрестъплението Маями Сезон 6 (2007)
IMDb: N/A
Драма, Екшън, Криминален, Бг аудио

Подобно на първия сериал CSI: Crime Scene Investigation на телевизия CBS CSI: Miami разказва за разследванията на екип криминалисти на територията на град Маями и Маями Бийч (Флорида, САЩ). Екипът разследва заплетени и необичайни убийства, опитвайки се да разкрие кой кого и как е убил. За разлика от другите два сестрински CSI сериала (съответно в Лас Вегас и в Ню Йорк) в CSI: Miami се разследва по едно престъпление на епизод.

Филмът се снима в САЩ и се разпространява в над дванайсет страни по света. В Щатите всеки епизод събира по около 20 милиона зрители и това превръща сериала в No1 за зрителската аудитория през понеделниците, когато се излъчва. През 2006 г. Ройтерс обяви, че CSI Miami се е превърнал в най-гледания американски сериал по света. Разпространител извън САЩ е Alliance Atlantis. Сериалът е спечелил наградата Еми през 2003 г., както и много други награди .

Държава: 2007
Жанр: Драма
Епизод 1-13 Chuck Season 1 / Чък Сезон 1 (2007)

Chuck Season 1 / Чък Сезон 1 (2007)

Chuck Season 1 / Чък Сезон 1 (2007)
IMDb: N/A
Драма, Екшън, Комедия, Бг аудио

Когато Чък Бартовски отваря закодиран и-мейл с правителствени тайни, той неволно сваля цял сървър от секретни данни в мозъка си. Сега съдбата на света лежи в ръцете на човек, който работи в магазин за електроника.
Вместо да се бори с компютърни вируси, той трябва да се изправи срещу наемни убийци и международни терористи. Тъй като най-ценните тайни на правителството са в главата на Чък, майор Джон Кейси от Агенцията за национална сигурност поема отговорността да го пази. Негов партньор е топ-агентката от ЦРУ Сара Уокър. Двамата ще се грижат за неговата безопасност, като сменят джобния му протектор с противокуршумна жилетка.
Участват още Джошуа Гомес в ролята на най-добрия приятел на Чък Морган Граймс и Сара Ланкастър в ролята на сестрата на Чък - Ели.

Държава: 2007
Жанр: Драма
Епизод 1-13 Prison Break Season 3 / Бягство от затвора Сезон 3 (2007)

Prison Break Season 3 / Бягство от затвора Сезон 3 (2007)

Prison Break Season 3 / Бягство от затвора Сезон 3 (2007)
IMDb: N/A
Драма, Екшън, Трилър, Бг аудио

Линкълн Бъроуз е осъден на смърт, но брат му Майкъл Скофийлд не вярва, че той е виновен. С наближаването на екзекуцията Майкъл предприема драстични мерки и влиза в затвора Фокс Ривър.
Оказва се, че като строителен инженер Скофийлд има чертежите на затвора и сложен план, с който да измъкне Линкълн оттам. С влизането си във Фокс Ривър, Майкъл започва да вербува различни хора, които съзнателно или несъзнателно ще му помогнат да осъществи плана си.
Извън стените на затвора Вероника, бивша приятелка на Линкълн и настоящ негов адвокат, се опитва да разгадае мистерията около очевидно изфабрикуваното обвинение. Оказва се, че са намесени хора от най-висшите кръгове на държавното управление. Ясно е, че истината ще навреди на много важни личности, което прави разкриването й доста опасно и рисковано начинание.

Държава: 2007
Жанр: Драма