Комментарии (0) Жалоба на фильм
1.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

The First Omen / Първата поличба (2024)

Вижте раждането на Антихриста! През 1976 година Ричард Донър режисира емблематичната първа част от успешния франчайз Поличбата, в която светът се запознава с Деймиън – младия потомък на самия Дявол. На 5 април, само в кината, психологическият хорър Първата поличба ни връща назад във времето, за да ни разкрие зловещите събития, съпътстващи инкарнацията на абсолютното зло.
Действието на Първата поличба се развива през 1971 г. и се фокусира върху Маргарет – млада американка, изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на Антихриста.
Но Първата поличба не е просто поредното завръщане към миналото. Целта на създателите на филма е да разкажат история, която сочи както към миналото, така и към настоящето – филм, чиито теми са едновременно вечни, но и актуални. Продуцентът Дейвид С. Гойър (Черният рицар, Хелрейзър) споделя, че за него „жанровите филми работят най-добре, когато функционират като мрачни огледала, които отразяват съвременните ни тревоги“ и твърдо вярва, че Първата поличба има какво да добави към доста наболели теми от обществения дискурс.

Режисьор: Аркаша Стивънсън

В ролите: Тауфик Бархум, Ралф Инесън, Нел Тайгър Фрий, Соня Брага, Бил Най

Категория: Филми Онлайн, Ужаси, 2024

Държава: САЩ, Италия, Сърбия, Хърватия

Година: 2024

Времетраене: 119 минути

Тагове:Тауфик Бархум, Ралф Инесън, Нел Тайгър Фрий, Соня Брага, Бил Най САЩ, Италия, Сърбия, Хърватия Филми Онлайн, Ужаси, 2024 The First Omen / Първата поличба (2024)