Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

Chez Nous / Бар "Chez Nous" (2013)

Приветливият бар Chez Nous (У дома), в уличката Voetboogstraat , точно в центъра на Амстердам, се ръководи от възрастният Адже, който е нещо като сурогатен баща на Бърти, основният драг- изпълнител в заведението, който никога не е познавал истинския си баща и който винаги си е фантазирал как тайно е син на холандската певица (и ексцентрична икона на 80-те) Аните Мейер. Тяхното импровизирано модерно семейство също включва сервитьорката Бабет и редовният посетител Рашид, изхвърлен от дома на родителите си, след като признава, че е гей.

Другите редовни клиенти в бара включват красивият гей адвокат Петър-Ян и хетеросексуалният и женен стъклар от другата страна на улицата Гейс, който също се чувства като у дома си там, за ужас на съпругата си Хети.

Когато Адже се озовава в болницата, Бърти открива, че барът е не само практически фалирал, но и че съседният клуб, управляван от грубияна и смъртен хомофоб Де Беер (Мечката), би искал да закупи сградата, така че да може да се разшири. За да не се случи това, те обединяват усилията си с неочакван съюзник, истинският баща на Бърти, Хелмер, който се оказва с криминално досие, по-дълго от дискографията на Даяна Рос.

Той предлага да откраднат диамантена огърлица от Кралският музей, където Рашид удобно работи като охранител. В шума и суетата на Amsterdam Gay Pride, със своя парад по каналите и необикновено облечените гуляйджии, ще им осигури прикритие.
Но когато идеята за обир най-накрая е приета от групата , нещата се усложняват от нарастващата привързаност на Рашид към своя нов колега, Рамон, който се оказва син на Де Беер. Действителният обир, изпълнен от Бърти и Хелмер засилва доверието между баща и син.

Държава: Холандия, Белгия

Година: 2013

Времетраене: 101 min