Комментарии (0) Жалоба на фильм
4.4
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

Lion / Лъв: Стъпки към дома (2016)

„ЛЪВ:СТЪПКИ КЪМ ДОМА“ е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли – A Long Way Home („Дългият път към дома“), вдъхновен от невероятната действителна история на автора й. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару без да иска попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Той трябва да се научи да оцелява сам в Калкута, преди да бъде осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия. 25 години по-късно, разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.

Филмът на режисьора Гарт Дейвис е номиниран в шест категории за тазгодишните награди на Оскар, включително за най-добър филм, адаптиран сценарий, операторско майсторство, най-добра оригинална музика и поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от „Беднякът милионер“, Дев Пател и носителката на „Оскар“, Никол Кидман.

Държава: Австралия, САЩ, Великобритания

Година: 2016

Времетраене: 118 мин

Тагове:Дивиан Ладва, Приянка Босе, Дев Пател, Дейвид Уенам, Никол Кидман, Руни Мара Австралия, САЩ, Великобритания Филми Онлайн, 2016, Драма Lion / Лъв: Стъпки към дома (2016)