Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

I Am Happiness on Earth / Аз съм щастие на земята (2014)

Eдин филм на мексиканския режисьор Джулиан Ернандес, който намери признание с арт лицата в ексцентричните филми като Счупено небе (2006) и Яростно слънце, яростно небе (2009). Новият му филм не се отклонява твърде много тематично от по-ранните му работи, но още веднъж предлага интензивен, еротичен поглед към любовта и секса.

Филмът ни отвежда в живота на режисьора Емилиано, който е заснема телата и израженията на танцьори. Но интереса му в проекта изглежда е по-малко в централния женския образ на филма, а по-скоро към по-секси младите мъже танцьори, които той не може да престане да гледа.

Емилиано започва експлозивна връзка с Октавио, което първоначално изглежда да бъде едно добро нещо и за двамата. Въпреки това, мълчаливият Емилиано непрекъснато търси следващото си преживяване - независимо дали чрез секс или разговор - и изглежда се страхува, че познаването неизбежно ще се превърне в монотонност.

Филмът първоначално следва как негативите на това се отразяват на Октавио, преди да скочи леко назад и да ни покаже живота на Емилиано, как постоянното му чувство на неудовлетвореност се влияе както от връзката му с Октавио и флирта му с млад ескорт, който той първоначално се опитва да впечатли със себе, това че е режисьор, но който отказва просто да бъде негов послушен последовател.

Равносметката: Аз съм щастие на земята може да не е съвършен, но на емоционално и сексуално ниво е лиричен, еротичен и силно чувствен филм, който улавя вътрешния конфликт на сексуалността, дори да няма претенции да стигне до там.

Държава: Мексико

Година: 2014

Времетраене: 122 минути

Тагове:Хуго Каталан, Емилио фон Щернерфелс, Габино Родригес, Андреа Портал, Иван Алварез Мексико Филми Онлайн, Драма, 2014 I Am Happiness on Earth / Аз съм щастие на земята (2014)