Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

Closet monster / Чудовището в гардероба (2015)

Като дете Оскар е станал свидетел на брутална хомофобска атака и е преживял развода на родителите си. Сега живее с грубия си баща и се страхува от това той да разбере, че Оскар е гей. За да потисне сексуалността си, Оскар бяга във въображаем свят, където си комуникира единствено с любимия си хамстер Бъфи. Когато се запознава с красивия си нов колега Уайлдър, сексуалното му объркване става още по-силно. Привлечен от Уайлдър, но и парализиран от страх, Оскар трябва да реши дали да изостави въображаемия си свят, който го защитава и да се гмурне в истинските емоции.

Живот след детството, травмите, излизането на светло и съзряването. А, и говорещ хамстер!

Това е първият игрален филм на сценариста и режисьора Стивън Дън. Така че в него има всичко - включително и кухненска мивка. Някои неща работят, други – не чак до там, но като за първи филм, трябва да сме по-снизходителни!

След това предисловие, трябва да отбележа, че това е един препоръчително гледем филм, което се дължи на качеството на изпълнението на главния герой. Всичко се върти около Оскар (щедро изиграен от Конър Джесъп).

Оскар е напълно оформен, триизмерен характер, плод на любов, за това няма никакво съмнение. Другите герои, всички те са необходими за да му помогнат да се изгради.

Технически, както звук така и кинематография трябва да бъдат похвалени. За независим първи филм, това е добре изпълнена, добре изгладена, добре направена творба.

Един добър филм, с малко щипвания тук и там, можеше стане още по-добър.

Държава: Канада

Година: 2015

Времетраене: 90 min