Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0
ДОКЛАДВАНЕ ЗА ПРОБЛЕМ

Beware the Slenderman / Пазете се от Слендърмен (2016)

Спиращ дъха документален филм за две 12-годишни момичета от Уисконсин, които подмамват своя приятелка в гората и я намушкват 19 пъти в опит да впечатлят легендарно интернет създание, наречено Слендърмен.
Постъпка, ужасила американската нация – две дванайсетгодишни момичета подмамват своя приятелка в гората край Уокеша, Уисконсин, и я намушкват 19 пъти в опит да впечатлят безлико легендарно интернет създание, наречено Слендърмен. Но историята не свършва с потресаващите заглавия в пресата. „Пазете се от Слендърмен“ е отрезвителен документален филм, който разглежда в дълбочина това, което се крие зад шокиращото престъпление и как един интернет мит може да се вкорени в главите на лековерни млади хора и да ги тласне към ужасяващо деяние. Номинираната за Наградата на филмовата академия на САЩ режисьорка Айрийн Тейлър Бродски („The Final Inch“) вплита в своя филм внушително количество злокобни рисунки, игри и видеоклипове, вдъхновени от Слендърмен и събрани от интернет, както и емоционални разговори със семействата на двете момичета, свидетелски показания, интервюта с експерти и видеоклипове от стаята за разпит, които ще покажат всички гледни точки. Филмът разкрива как изолацията на подрастващите, психичното им здраве и неясната същност на интернет тласкат две момичета към опасна постъпка, последиците от която променят живота на всички засегнати.

Режисьор: Айрийн Тейлър Бродски

В ролите: Morgan Geyser, Anissa Weier, Angie Geyser

Категория: Филми Онлайн, 2016, Документални, Криминален

Държава: САЩ

Година: 2016

Времетраене: 1h 54min

Тагове:Morgan Geyser, Anissa Weier, Angie Geyser САЩ Филми Онлайн, 2016, Документални, Криминален Beware the Slenderman / Пазете се от Слендърмен (2016)