Комментарии (0) Жалоба на фильм
4.2

Стивън Сегал

Стѝвън Сега̀л (на английски: Steven Seagal, произношение) е известен американски актьор, продуцент, сценарист, музикант, майстор по бойни изкуства (7 дан по айкидо)[1] и шериф.[2] Той е от поколението филмови герои, които въплъщават типичния филмов екшън герой, също като Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Чък Норис, Долф Лундгрен, Уесли Снайпс и Жан-Клод Ван Дам.

Кариера

Майкъл Орвиц забелязва таланта на Стивън Сегал и го привлича в неговия екип, като през 1987 г. започват работа по филма „Над закона“, който дебютира на екран през 1988 г. Тъй като дебютът се оказва успешен, Стивън Сегал се отдава на филмовото изкуство, като паралелно работи активно и ръководи своите школи, една от които в Осака, Япония. През 1990 г. излиза втория му филм „Труден за убиване“, в който участва и Кели Лъ Брок – съпруга по това време на актьора, от която има три деца.

Стивън Сегал трайно се настанява в Лос Анджелис, работи активно по филмите, същевременно тренира, участва в природозащитни кампании на организацията „Хора за етично отношение към животните“ (с награда за принос към дейността на организацията през 1999 г.). През 1997 г. идеите за екологията, опазването на природата и нейните ресурси актьорът прилага във филма „Огън под земята“. В него като агент под прикритие се впуска в интересна и безкомпромисна борба с голяма компания, която унищожава радиоактивни отпадъци в малко селище в планината. През 1997 г. един от будистките учители на Сегал, го обявява за тулку – превъплъщение на будистки лама. Стивън Сегал е първият неазиатец, отворил школа по айкидо в Осака, Япония, която функционира и днес, радвайки се на широка популярност.

В един от най-известните му филми „Под обсада“ от 1992 г. си партнира с известни актьори като Томи Лий Джоунс и Гaри Бъзи. Това показва, че е значим и вече добре оценен актьор. Бойният стил на Сегал се различава от стилът на другите екшън идоли като Брус Лий, Чък Норис и Жан-Клод Ван Дам. Сегал е повлиян и от айкидото – който не е „фул-контакт“ боен спорт, разчитащ изключително на силните удари по съперника. Героят му в неговите филми помага на обикновените хора, които са кротки и добри, с мек характер, чийто живот и интереси са засегнати от престъпни намерения на високопоставени фигури.

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ОНЛАЙН С Стивън Сегал ТУК

Теги: Филми онлайн Стивън Сегал