Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0

Киану Рийвс

Киану Чарлс Рийвс (на английски: Keanu Charles Reeves) (роден на 2 септември 1964[1] в Бейрут, Ливан) е канадско-американски актьор, който е включен в “Топ 10 на най-любимите звезди на Америка” и през януари 2005 получи своята звезда на Холивудската алея на славата.

Кариера
Рийвс започва своята актьорска кариера, когато е на 9. Той се появява на сцената в представлението “Проклетите янки”. На 15 години той играе роля в пиесата “Ромео и Жулиета”. Рийвс прави своя екранен дебют в комедиен сериал по телевизия СВС. През цялата си ранна кариера през 80-те, той се появява в реклами (включително и една за Кока – Кола), късометражни филми като драмата “Една крачка назад” и сценична работа по култовия филм на Брад Фрейзър “Момчето-вълк” в Торонто. През 1984, той става кореспондент на младежката програма “Стани велик” по Канадската телевизия.

Първата филмова роля на Рийвс е в хокейния филм на Роб Луи – “Млада кръв”, който е филмиран в Канада. В него той играе вратар. Скоро след появата на филма, Рийвс заминава за Лос Анджелис в своето Волво от 1969. Неговият бивш втори баща Пол Аарън, театрален и телевизионен режисьор, убеждава Ервин Стоф да бъде менаджър и агент на Рийвс още преди той да е пристигнал в Лос Анджелис. Стоф остава негов менаджър и копродуцира много от неговите филми.

След няколко второстепенни роли, Киану Рийвс получава по-значима роля във филма от 1986 – “Брегът на реката”. Последвалият филмов успех той прекарва като се появява във филми, насочени към младата аудитория, включително “Непрекъснат запис” и неочаквано успешната комедия от 1989 – “Чудесното приключение на Бил и Тед”, която заедно със своето продължение “Измисленото пътуване на Бил и Тед” определя Рийвс като сладък по природа тийнейджър. Повечето от следващите му описания в пресата и много от мненията за неговата игра са повлияни от изпълнението му на виреещия в облаците Тед. Рийвс споделя, че е имал кошмари, които са включени във филма. Други запомнящи се изяви на актьора са ролята му в “Принцът на Пенсилвания” от 1988 и “Опасни връзки”, където той си партнира с Глен Клоуз, Джон Малкович и Мишел Пфайфър.

В първите години на 90-те Рийвс започва да излиза от своя тийнейджърски филмов период. Той се появява във високо-бюджетни екшъни като “Критична точка”, за което печели наградата на MTV за “най-желан мъж” през 1992. Рийвс също е включен в различни ниско-бюджетни независими филми, включително добре приетия филм от 1991: “Моят личен Айдахо” заедно с негов близък приятел.

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ОНЛАЙН С Киану Рийвс ТУК

Теги: Филми онлайн Киану Рийвс