Комментарии (0) Жалоба на фильм
0.0

Харисън Форд

Харисън Форд (на английски: Harrison Ford) е американски филмов актьор. Известен е най-вече с ролите си на Хан Соло в поредицата „Междузвездни войни“ и Индиана Джоунс в едноименната поредица.

След като се дипломира, Харисън Форд учи английски и философия в колежа Ripon в Уисконсин. Започва да играе още там. Но е изключен три дни преди завършването си, защото не предава изисканите от него писмени работи.

В средата на 60-те Ford и неговата първа съпруга Mary Marquardt (с която се познават от колежа) се преместват в Холивуд, където бъдещата звезда подписва договор с Columbia, а по-късно и с Universal. След дебюта си като пиколо в "Dead Heat on a Merry-Go-Round" (1966) той играе второстепенни роли, обикновено каубойски, в няколко филма от края на 60-те. Снима се и в телевизионни сериали като Gunsmoke, The Virginian и Ironside.

Обезкуражен от ролите, които получава и трудностите около грижите за неговото му семейство, той се отказва от актьорството и започва да изучава дърводелския занаят. Форд се доказва като талантлив дърводелец и след успешното завършване на първия си договор за проект за Серхио Мендес той е затрупан с нови поръчки (по това време се сдобива със своя прословут белег, резултат от малък автомобилен инцидент).

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ОНЛАЙН С Харисън Форд ТУК

Теги: Филми онлайн Харисън Форд