Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0

Джони Деп

Джон Кристофър Деп[1] (на английски: John Christopher Depp), по-известен като Джони Деп, е американски актьор, известен с изпълненията си на нестандартни, ексцентрични персонажи като Джак Спароу в четирилогията Карибски пирати, Раул Дюк в Страх и омраза в Лас Вегас и Сам в Бени и Джун.

Работил е съвместно с режисьора и близък негов приятел Тим Бъртън по общо осем филма, най-последни от които са Тъмни сенки, Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт (2007) и Алиса в страната на чудесата (2010). Деп печели признание за превъплъщенията си в действително съществували личности като Едуард Ууд Мл. в Ед Ууд, Джоузеф Д. Пистоне в Дони Браско и Джордж Юнг в Дрога. Играе Джон Дилинджър в Обществени врагове на Майкъл Ман.

Филми с участието на Деп са отбелязали над $2.2 милиарда в боксофис приходите на Съединените Щати и над $5 милиарда по света[2]. Номиниран за Оскар за най-добра мъжка роля трикратно, Награда на гилдията на актьорите четирикратно и Награда Златен глобус осемкратно, Деп печели награди за Най-добър актьор от Златните глобуси за ролята си в Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт и от Гилидията на актьорите за Карибски пирати: Проклятието на Черната перла.

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ОНЛАЙН С Джони Деп ТУК

Теги: Филми онлайн Джони Деп