Комментарии (0) Жалоба на фильм
5.0

Джейсън Стейтъм

Джейсън Стейтъм (на английски: Jason Statham, правилен правопис на фамилията Стейтъм) е английски актьор, роден на 26 юли 1967 г. в Шайърбрук, Лондон. Известен е най-вече с ролите си в „Две димящи дула“, „Гепи“, Транспортер 1,2 и 3, „Италианската афера“, „Револвер“, „Огън в кръвта“ и „Смъртоносна надпревара“. Изпълнява почти всички каскади като бой, опасно шофиране, плуване сам, като само в краен случай използва дубльор.

Преди кариерата в киното

Той е вторият син в семейството на певец и шивачка.

По късно той се премества в Грейт Ярмът, графство Норфолк, и израства по стъпките на родителите си, овладявайки изкуството на уличния театър.

Също така играе футбол в местната гимназия (1978-83), но истинската му страст е гмуркането.

Стейтъм от малък има интерес към спорта и тренира скокове във вода и бойни изкуства. В продължение на 12 години е част от английския национален отбор по скокове във вода, а през 1992 г. завършва на 12 място на световното първенство.Баща му е бил боксьор и гимнастик, той научил брата на Джейсън на бойни изкуства и често малкия Джейсън е използван като „боксова круша“.

Стейтъм е експерт по бойни изкуства, както той се занимава и тренира джу-джицу. В едно свое интервю Джейсън отрича разпространените сведения, че е участвал и на олимпийските игри в Сеул и Барселона.

За него този спорт е просто едно хоби, от което не могат да се печелят пари. Затова е активен на черния пазар, продавайки “парфюми, бижутерия и други неща, които би трябвало да са скъпи” из лондонските улици.

По време на тренировки в спортния център Кристъл Палас той е забелязан от търсач на таланти. Скоро след това става модел за дрехите на модната компания French Connection, известна още и като fcuk. Собственикът на fcuk, който е и продуцент на „Две димящи дула“ го представя на Гай Ричи, режисьор на филма. По това време Ричи търси човек, който да играе ролята на уличен търговец и, научавайки с какво Стейтъм си е изкарвал прехраната, го харесва за ролята на Бейкън.

ГЛЕДАЙ ФИЛМИ ОНЛАЙН С Джейсън Стейтъм ТУК

Теги: Филми онлайн Джейсън Стейтъм